Processiepark

Ons processiepark is een fascinerend rijksmonument van meer dan 100 jaar oud. De afwisseling van cultuur met kruiswegbeelden en kapelletjes, de natuur met grote rhododendrons en prachtige bomen, mooie wandelpaden, vogels en eekhoorntjes; dit alles maakt ons processiepark tot een levend groen monument. Dit Handelse monument wordt door vrijwilligers onderhouden: schoffelen, harken, snoeien, opruimen van blad en afgewaaide takken. En dit is nog maar een deel van wat er te doen valt.
Maar met de tijd krimpt het vrijwilligersbestand waardoor het onderhoud onder druk komt te staan. Daarom zijn nieuwe vrijwilligers altijd welkom. Voor de werkzaamheden hoef je echt geen groene vingers te hebben, er is genoeg te doen.
Heeft u tijd en zin en wilt u ook een steentje bijdragen aan de instandhouding van dit ‘groene hart van Handel’ dan bent u van harte welkom (man/vrouw) om wekelijks op de vrijdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur een helpende hand te bieden. Tussendoor is er tijd voor koffie met iets lekkers. U bent gezond bezig in de buitenlucht en de voldoening is groot!

Echter zijn er ook kosten mee gemoeid want voor het onderhoud van het park wordt gereedschap gebruikt om te snoeien, te harken enz. En het onderhoud aan onze tractor, bladzuiger en het elektrische gereedschap kost geld. Ook nieuwe aanplant is af en toe nodig en soms hier en daar herstelwerkzaamheden. Kortom, er zijn ook financiële lasten en alhoewel er subsidies worden aangevraagd en verleend, is er daarnaast de verplichting om zelf voor aanvullende financiën te zorgen.

Wilt u het onderhoud van ons rijksmonument financieel ondersteunen? Wij waarderen dat enorm.
Geef via ons contactformulier op de donatiepagina uw gegevens door zodat wij contact met u kunnen opnemen voor de mogelijkheden.

Deel dit artikel:

Wilt u ons werk steunen?

Uw giften zijn van harte welkom.
Stichting Cultureel Erfgoed heeft een ANBI-status. U kunt daardoor gebruik maken van bijzondere voordelige fiscale regelingen.